Home Izdvojeno Danas kiša i snijeg, sutra sunčano

Danas kiša i snijeg, sutra sunčano

PODIJELITE

Vikend je započeo niskim temperaturama i padalinama od ranih jutarnjih sati. Pada kiša, a ponegdje ima i susnježice te puše umjereno jak sjeverni vjetar. Ovi vremenski uvjeti uzrokuju probleme u prometu.

 – U većem dijelu zemlje kolnici  su mokri i skliski od kiše, a u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj mjestimice pada snijeg. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme – poručuju iz HAK-a.

Sutra se očekuje prestanak padalina i djelomično razvedrivanje, a temperature bi se trebale kretati od -3 do 4 stupnja celzija. Vjetar će biti slab, a mjestimice se očekuje i mraz.

Foto: DHMZ
Foto: DHMZ

Stoga i sutra treba biti pažljiv u prometu. – Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, a mogući su i odroni – naglašavaju u HAK-u.

Početak sljedećeg tjedna bit će pretežito suh i vedar. Moguća su oblačna razdoblja. Temperatura će biti prave jesenske, a kretat će se između -2 u jutarnjim satima i 5 stupnjeva preko dana.