Home Vijesti Dan Ekonomske škole Velika Gorica

Dan Ekonomske škole Velika Gorica

PODIJELITE

Priredbom u maloj dvorani Srednjih škola obilježen je Dan Ekonomske škole Velika Gorica u petak, 29.svibnja 2015.godine. Program priredbe osmislili su maturanti, a u izvedbi su sudjelovali učenici od prvog do četvrtog razreda. Kompletna priredba bila je zapravo elegantan oproštaj maturanata od nastavničkog zbora, ali i prigoda Ekonomske škole da se simboličnim darovima oprosti od svojih najboljih i najvrijednijih učenika u četverogodišnjem školovanju (zanimanje ekonomist), odnosno trogodišnjem (zanimanje trgovac). Odziv učenika i profesora na priredbu bio je za svaku pohvalu, slobodnih stolica nije bilo. Uvodnu riječ imala je, kako to već priliči, ravnateljica Vesna Brkljačić, a ulogu moderatorica priredbe obnašale su elokventne, lijepe i zgodne maturantice Barbara Bradić i Petra Mihaljević.

Recitacije su interpretirale: Martina Orelj (4.b), Aida Mujakić (2.b), Karlo Popović (4.b), na klaviru ih je pratila Terezija Godinić (2.b), Petra Vlatković, Sara Barnjak (1.c, sudjelovala na Lidranu) i Iva Bagarić (1.c). Pjevale su Josipa Kukor (4.b), duet Erika Vilus i Tea Paulić (obe 2.b), Lea Rožić (3.b), duet Klaudija Sivč (2.b) i Terezija Gagulić (2.c), te Zbor Ekonomske škole. Moderni ples nadahnuto je predstavila svestrana Josipa Kukor, a igrokaz ”Zubar” dočarala je Engleska dramska skupina (Lukas Žgela, Matija Roginić, Patricia Krvarić i Nikola Arbanas – učenici 3.a i 3.c razreda).

Učenice i učenici nagrađivani su po nekoliko osnova, a profesorica Primorac uručila je nagrade članovima literarne i recitatorske skupine. Najvolonterima Elzi Jolić (3.c) i Josipu Marekoviću (4.b) nagradu je uručila pedagoginja Ksenija Vatavuk Margetić. Državnom prvaku iz engleskog jezika Karlu Mihanoviću, njegovoj profesorici Antonović i mentorici Dir nagrade je uručila ravnateljica Brkljačić. Nagrađena je i jedna mama, Sanja Đuretić, koja je 4 godine aktivno sudjelovala u radu Školskog odbora i drugim školskim akcijama, nagradu je primila od Snježane Starčević.

Sve 4 godine bili su odlični učenici: Ivan Šutalo (4.a), Josip Mareković (4.b), Irena Peti (4.c) i Ivana Cavrić (3.d), nagrade su uručile razrednice Antonović, Senjić, Balažić i Mohar. U školskoj 2014./2015.godini odlični su bili: Petar Grdenić, Nina Rendulić, Ivan Šutalo, Zvonimir Zec (svi 4.a), Danijela Klasnić, Josip Mareković, Petra Vlatković , Matea Zovko (svi 4.b), Irena Peti (4.c) i Ivana Cavrić (3.d). Najmaturanti su Ivan Šutalo (zanimanje ekonomist) i Ivana Cavrić (zanimanje trgovac).

Nakon priredbe za sve profesore Ekonomske škole, aktivne i umirovljene, te goste iz velikogoričke Gimnazije i Strukovne škole, priređen je ručak u Domu obrtnika.

D. Jolić

[gmedia id=74]