Home Izdvojeno ”Čudo s Hudsona” i ”Psi rata” na kino platnu

”Čudo s Hudsona” i ”Psi rata” na kino platnu

PODIJELITE
foto: Dario Drvodelić

U Kino Gorica stigla su dva nova filma koja možete pogledati od večeras pa do srijede, 14. rujna.

Akcijska komedija ”Psi rata” prikazuje se večeras u 20 sati i nije namijenjena mlađima od 15 godina. U glavnim ulogama su Miles Teller, Jonah Hill i Bradley Cooper.

-Film je režirao Todd Philips, zaslužan za trilogiju ”Mamurluk”, prema nevjerojatnoj istinitoj priči o dvojici dvadesetogodišnjaka Davidu Packouzu i Efraimu Diveroliu koji su uspjeli potpisati 300 milijuna vrijedan ugovor s Pentagonom za opskrbu oružja saveznicima u Afganistanu. U filmu ih pratimo na putu apsurda i političkog svijeta internacionalnog trgovanja oružjem na kojem će završiti optuženi za prevaru.-rekli su u POUVG.

Osim večeras, film se u 20 sati prikazuje još u subotu, ponedjeljak i srijedu, a u nedjelju, utorak u 18 sati. Sutra se film ne prikazuje.

Biografska drama ”Čudo s Hudsona” je za publiku iznad 12 godina, a prikazuje se večeras u 18 sati, sutra u 20 sati, kao i u nedjelju i utorak, a u subotu, ponedjeljak i srijedu u 18 sati. Film je režirao Clint Eastwood, a uloge su pripale Tomu Hanksu, Anni Gunn, Autumn Reeser.

-15. siječnja 2009. godine, svijet je svjedočio „Čudu na Hudsonu” kada je pilot „Sully“ Sullenberger uspio spasiti živote 155 putnika aviona, kojim je upravljao. Zrakoplov US Airwaysa sudario se s jatom divljih gusaka, što je izazvalo požar u najmanje jednom od motora. Pilot Sullenberger je tada odlučio sletjeti na rijeku Hudson, a putnici su kasnije pričali kako je zrakoplov glatko sletio na površinu vode i ostao plutati jer su zrakoplovu bili ugašeni motori. Međutim, iako  je Sully u javnosti bio prikazan kao pilot s izuzetnim sposobnostima, istraga bi mogla pokazati drugačije te mu uništiti reputaciju i karijeru.-opisuju film u POUVG.