Home Izdvojeno ČITATELJI PREPORUČUJU James Norbury: Veliki panda i sićušni zmaj

ČITATELJI PREPORUČUJU James Norbury: Veliki panda i sićušni zmaj

PODIJELITE

U suradnji s Gradskom knjižnicom Velika Gorica donosimo novu književnu preporuku čitatelja. Ovog tjedna na redu je knjiga autora Jamesa Norburyja pod nazivom Veliki panda i sićušni zmaj.

VELIKI PANDA I SIĆUŠNI ZMAJ
James Norbury

 “Malo mira uvijek se može pronaći, čak i u oluji.”

Pisac i likovni umjetnik James Norbury autor je koji je u svom dosadašnjem radu napisao, ali i ilustrirao brojna djela. Ono što za njih sam voli istaknuti jest da u njima želi stvoriti svijet u kojem bi i sam volio živjeti. Priču o Velikom Pandi i Sićušnom Zmaju počeo je raditi kako bi podijelio misli koje su njemu pomogle tijekom najtežeg životnog razdoblja. Knjiga je ubrzo privukla veliku pozornost, postala je bestseler te je jedini logični korak bio i pisanje te ilustracija nastavka Putovanje Velikog Pande i Sićušnog Zmaja.

Godine 2020. James Norbury upoznaje nas sa simpatičnim dvojcem koji zajedno kreće na put. Putujući kroz različita godišnja doba susreću se s raznim preprekama, mislima, poteškoćama, svjesni da je put pred njima težak, ali i da se zajedno s njim mogu suočiti. Svakom nam stranicom otkrivaju novu mudrost, nadu, utjehu, poticaj za nastavak putovanja, a sve je to uokvireno divnim ilustracijama.

Knjiga koja se naizgled čini jednostavnom, svakodnevnom i lakom za čitanje, zapravo u sebi nosi puno dublju poruku. Svakom nas rečenicom na neki način Panda i Zmaj podsjećaju na prave životne vrijednosti i važnosti. U pravom društvu, okruženi pravim ljudima “Zajedno možemo sve”.

Panda i Zmaj izvrsno su društvo za sve dobne skupine. Vrlo jednostavno za čitanje, ali istovremeno dubokoumno, poticajno i istinito. Upoznajte ovaj duo, dajte priliku Jamesovim ilustracijama i ne zaboravite:

“I iz oštećenog stabla može niknuti najljepši pupoljak.”

Napisala: Tea Jurič