Home Izdvojeno ‘Čitanje bez korica’ – predstavljanje rada Marije Ajše Peuc

‘Čitanje bez korica’ – predstavljanje rada Marije Ajše Peuc

PODIJELITE

Idući ponedjeljak,  29. veljače u 19 sati, u Središnjem odjelu za odrasle Gradske knjižnice održat će se književno događanje ‘Čitanje bez korica’, u kojem će velikogorički pisci predstaviti svoje neukoričene zapise svih vrsta i oblika.

Svoj rad predstavit će pedagoginja Marija Ajša Peuc. Ona je svoje četrdesetogodišnje pedagoško znanje i iskustvo iskoristila pišući za Školske novine, no najveća joj je ljubav književnost.
U svojim djelima piše o svojoj generaciji, onoj iz 1948., o tadašnjem djetinjstvu i mladosti. Time želi očuvati duh velikogoričke generacije koja je, zajedno s gradom, rasla u modernom i urbanom smjeru. Ta suvremenost je druga tematika kojom se autorica bavi: pišući kratke SF priče propituje fenomen urbanog života te donosi koncizna zapažanja o današnjem načinu života.
Talent Marije Ajše Peuc sjedinjuje dva vremena, prošlost i budućnost, a iz tekstova se saznaje sve ono što danas oblikuje ljude, kao i ono što tek slijedi.

Osim autorice, u programu sudjeluju i Gabrijela, Petar i Luka, djeca koja će pokazati kako su izgledale neke od starih igara o kojima se u djelu govori.