Home Vijesti Četiri nova potresa: Petrinja, Drniš, Čabar, Jadransko more

Četiri nova potresa: Petrinja, Drniš, Čabar, Jadransko more

PODIJELITE

U proteklih pet dana seizmografi hrvatske, talijanske i slovenske službe zabilježili su pet potresa na teritoriju Republike Hrvatske. O petrinjskom potresu jakosti 2,6 smo već pisali, a isti dan dogodio se i potres iste snage u Jadranskom moru. Bilo je to u ponedjeljak. U srijedu se potom tresao Drniš, u četvrtak Čabar, a danas je slab potres ponovo pogodio Petrinju.

U ponedjeljak (13. studenoga) u 10:13 sati zabilježen je na dubini od 8 km potres magnitude 2,6 po Richteru na sjeveru Jadranskoga mora. Zabilježili su ga slovenski ARSO i talijanski INGV. Izvješće je preliminarno.

U srijedu (15. studenoga) u 7,38 sati zabilježen je na dubini od 14 km potres magnitude 2,2 po Richteru s epicentrom u Štikovu kod Drniša.

“Jutros, 15. studenog 2023. godine u 7:38 seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su vrlo slab potres s epicentrom kod Štikova, 15 kilometara sjeveroistočno od Drniša. Magnituda potresa iznosila je 2.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru II – III stupnja EMS ljestvice”, zabilježila je Seizmografska služba PMF-a.

U četvrtak (16. studenoga) u 20:26 sati zabilježen je na dubini od 7,9 km potres magnitude 1,3 po Richteru od Čabra.

Danas, u petak 17. studenoga u 8:50 sati zabilježen je na dubini od 10 kilometara potres magnitude 2,4 po Richteru kod Nove Drenčine u blizini Petrinje. Preliminarno izvješće ARSO-a zabilježilo je magnitudu od 1,9 po Richteru.

“Danas, 17. studenog 2023. godine u 8 sati i 50 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su slab potres s epicentrom kod Nove Drenčine, 2 km sjeveroistočno od Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 2.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru III stupnja EMS ljestvice”, zabilježili su domaći seizmolozi.

Našoj arhivi potresa možete pristupiti ovdje.