Home Izdvojeno Cernogoraz uzeo titulu najboljeg velikogoričkog sportaša i vraća se u Istru

Cernogoraz uzeo titulu najboljeg velikogoričkog sportaša i vraća se u Istru

PODIJELITE

Najboljom sportašicom Velike Gorice za 2013. godinu proglašena je Ines Grdenić, članica Karate kluba Velika Gorica. Ines je početkom listopada prošle godine na Svjetskom prvenstvu u španjolskoj Guadalajari osvojila brončanu medalju u kategoriji kadetkinja do 47 kilograma i postala treća na svijetu.

IMG_2939.jpg

–  Jako sam sretna jer sam ostvarila veliki rezultat do kojeg je bilo teško doći. Sada se pripremam za Europsko prvenstvo koje će se održati u Portugalu. Pripreme su naporne, ali nadam se da će pasti medalja. Bila bi mi velika čast opet stati na ovu pozornicu  –  rekla nam je najbolja velikogorička sportašica.

Najboljim sportašem Velike Gorice po treći put  je proglašen Giovanni Cernogoraz iz Streljačkog društva Gord. Ovaj osvajač zlatne medalje s posljednjih olimpijskih igara u Londonu, prošle je godine na 17. Mediteranskim igrama u turskom Mersinu osvojio treće mjesto u disciplini trap.

–  Promijenio sam pušku, ali protekla sezona je bila jako dobra jer u njoj sam osvojio tri medalje. Od sada ću nastupati za novigradski Gusar, ali to ne znači da se neću ovdje vratiti. Iz Velike Gorice pamtit ću društvo, ekipu i treninge  –  kaže Giovanni Cernogoraz.

Nagradu za životno djelo dobio je velikogorički sportaš Jadranko Perlić, a nagradu mu je uručio gradonačelnik Dražen Barišić. Perlić je košarkaš od 1970. godine, a aktivan je i danas kao delegat i kontrolor suđenja.

IMG_2945.jpg

Najboljim sportašem s invaliditetom proglašen je Goran Samac iz Sportskog društva osoba s tjelesnim invaliditetom Uspon. Goran je na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji bacanja kugle za slijepe i slabovidne osobe osvojio srebrnu medalju rezultatom 7.94 m, a na međunarodnom natjecanju u Češkoj zauzeo je treće mjesto.

Zlatnu plaketu, koja se dodjeljuje sportskim djelatnicima s najmanje 25 godina nesebičnog rada u sportu na gradskoj i županijskoj razini, dobili su Josip Rulek, Josip Mučnjak i Stjepan Bačurin.

Nagradu za najbolju ekipu grada Velike Gorice u prošloj godini osvojio je Ženski odbojkaški klub Azena, dok je Streljačko društvo Gord najbolja velikogorička momčad u 2013.godini. Osim toga, Gord ima najboljeg velikogoričkog trenera u 2013. godini, a nagradu je dobio njihov Davor Gmižić.

Dobitnici nagrada za športske djelatnike su Kamenko Beganović (NK Turopolje), Igor Kovačić (NK Mraclin), Igor Matić (TKD Velika Gorica) i Davorin Novak (HRK Gorica).

IMG_2952.jpg

Priznanja za sportske kolektive koji su u protekloj godini ostvarili velik pomak te u svojim rangovima natjecanja zasjeli na prva mjesta dobili su:

– Nogometni klub Klas iz Mičevca, za osvojeno prvo mjesto u Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi

– Nogometni klub Meštrica iz Gornje Lomnice, za prvo mjesto u drugoj županijskoj nogometnoj ligi

– Košarkaški klub Gorica,  prvak polusezone 2013/2014, plasman u 1/8 kupa Krešimira Ćosića

Nagradu u kategoriji Nada godine dobili su Natalija Lovrić (Taekwoondo klub Velika Gorica), Antonio Cvetković (Taekwoondo klub Velika Gorica), Ira Misir (Badminton klub Velika Gorica), Vito Buchberger (Badminton klub Velika Gorica), Lucijan Bura (Hrvatski rukometni klub Gorica), Ivan Majcunić (Košarkaški klub Gorica), Sara Marija Gmižić (Streljačko društvo Gord), Mia Rožić (Judo klub Pinky), Igor Vrban (Karate klub Velika Gorica), i Danijela Mihaljević (Ženski rukometni klub Gorica)

Za promidžbu velikogoričkog sporta nagrađeni su Marcelo Brozović iz Građanskog nogometnog kluba Dinamo, Goran Živković iz Karate kluba Velika Gorica te Saša Sedmak iz Streljačkog kluba Turopolje.

IMG_2902.jpg

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice Goran Kovačić ističe kako je prošlogodišnja sezona bila vrlo uspješna te da će nastojati zadržati visoku kvalitetu rada.

–  U gradu su stvoreni uvjeti za još kvalitetnije treninge i mislim da će se u ovoj godini postizati još bolji rezultati. Sa financijama smo prilično zadovoljni jer sredstva su nam za ovu godinu porasla za pola milijuna kuna. Imamo signale iz Grada da bi sredstva tijekom godine mogla i dodatno rasti  –  kaže Kovačić.

Pogledajte galeriju fotografija

[print_gllr id=6246]