Home Koronavirus Broj zaraženih koronavirusom u Gorici i susjednim općinama ne jenjava

Broj zaraženih koronavirusom u Gorici i susjednim općinama ne jenjava

Od svih gradova u županiji Velika Gorica bilježi  najviše

PODIJELITE

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije na današnj dan evidentirano je 11672 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječene su 7462 osobe, a 41 osoba je preminula. Trenutno je aktivno 4169 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer u županiji je oboljelo ukupno 348 osoba, te od gradova u županiji Velika Gorica bilježi  najviše, i to čak 71. Među oboljelima po općinama, dva nova slučaja su iz općina Orle, tri iz Kravarskog, te jedan iz općine Pokupsko.

Samoizolacija je propisana učenicima 22 razreda osnovnih škola. Podsjećamo, od 30. studenoga do 24. prosinca 2020. godine, zbog trenutne epidemiološke situacije, u srednjim školama na području Zagrebačke županije nastava se održava online.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.