Home Izdvojeno Bliži se 21. Festival tradicijskih glazbala: Evo prilike da naučite svirati nesvakidašnje...

Bliži se 21. Festival tradicijskih glazbala: Evo prilike da naučite svirati nesvakidašnje instrumente

Na prijave su posebno pozvani članovi kulturno umjetničkih društava kako bi obogatili svoj opus

PODIJELITE

Ogranak Seljačke sloge Buševec već 21. godinu organizira Međunarodni festival tradicijskih glazbala. Osim samog festivala, ovo će biti već treća godina da u sklopu manifestacije organiziraju i Seminar sviranja tradicijskih glazbala.

Na seminaru će polaznici imati priliku naučiti svirati glazbala poput gajdi, duda, jedinke i dvojnice. Na prijave su posebno pozvani članovi kulturno umjetničkih društava. Prijavnicu možete pronaći na OVOM LINKU te je ispunjenu trebate vratiti na email nenad.rozic@oss-busevec.hr.

Termini radionica će biti od 28. do 30. rujna u jutarnjim i popodnevnim satima u trajanju od četiri sata. Oni koji će sudjelovati imat će priliku i pokazati naučeno znanje u subotu, 30. rujna od 19 sati kada će zasvirati na Festivalu.

Organizatori javljaju kako će na festivalu ove godine sudjelovati svirači tradicijskih glazbala iz Europe, ali i ostatka svijeta. Očekuju se gosti iz Kostarike, Švicarske, Makedonije, Senegala, Mađarske, Alžira i Hrvatske. Ovogodišnji Festival tradicijskih glazbala održava se od 28. rujna do 2. listopada.