Home Izdvojeno Betlehemsko svjetlo dolazi u Veliku Goricu, održat će se povorka gradom

Betlehemsko svjetlo dolazi u Veliku Goricu, održat će se povorka gradom

Turopoljski skauti donijet će u naš grad simbol mira

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Betlehemsko svjetlo mira, upaljeno u mjestu Isusova rođenja, sutra će u okviru međunarodnog adventskog slavlja u Linzu u Austriji biti predano izviđačima iz 30 europskih i američkih zemalja, među kojima će biti i hrvatski predstavnici. Izviđači će iz Linza ponijeti Betlehemsko svjetlo kao simbol mira kako bi ga za Božić predali dalje u svojim domovinama.

Svjetlo mira u naš grad donosi Savez izviđača Hrvatske i Turopoljski skauti koji će nakon paljenja druge adventske svijeće sutra održati povorku po gradu sve do Muzeja Turopolja. Paljenje svijeće će se održati u 17:45 sati na Trgu Stjepana Radića.

“Pozivam sugrađane na paljenje druge svijeće na našem adventskom vijencu na Trgu Stjepana Radića, a potom i u Povorku svjetlosti kojom ćemo započeti proslavu Dana grada i naše nebeske zaštitnice”, poručuje gradonačelnik Krešimir Ačkar i najavljuje veliki koncert Prljavog kazališta na Trgu Stjepana Radića 13. prosinca od 20 sati.

U subotu popodne od 17:00 sati na pozornicu će doći dječji zbor Cvrkutavci koji su prije nekoliko tjedana osvojili veliko treće mjesto na 27. Hrvatskom dječjem festivalu u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski te djeca iz KUD-a Ščitarjevo koji će izvesti tradicionalne božićne pjesme.

Navečer u kupoli nastupa POZITIVO BAND koji će pojačati ovogodišnju  atmosferu na Adventu u Gorici. Poznatim domaćim i stranim hitovima rasplesat će i zabaviti sve Velikogoričane i njihove goste.

Turistička zajednica organizirala je i niz drugih događanja tijekom vikenda na goričkom Adventu.

Večeras otvaraju vikend s koncertom domaćeg benda – KINGS-i, u 20:00 sati. Subota i nedjelja u jutro predviđene su za adventski sajam kod obrtnika i u uredu Bake Božićnjak, gdje možete od 10:00 do 13:00 sati pronaći i inovaciju koja će posebno oduševiti sve posjetitelje – Turopoljska germknedla.

Mališani koji žele, također imaju priliku priključiti se radionicama koje priprema MALAC GENIJALAC od 11:00-12:30 sati u Uredu Bake Božićnjak.