Home Izdvojeno Besplatna urbana vrtna parcela: Uberite vlastito voće, povrće ili cvijeće u centru...

Besplatna urbana vrtna parcela: Uberite vlastito voće, povrće ili cvijeće u centru Gorice

PODIJELITE

Ako nemate vikendicu niti vrt, a želite uzgojiti špinat, brokulu ili pak ubrati sočnu jagodu iz vlastitog uzgoja, javite se na natječaj Grada za korištenje vrtnih parcela, u sklopu projekta ‘Gradski vrtovi’.

ZEMLJIŠTE U PODBREŽNICI

Na raspolaganju vam je obradivo zemljište u Podbrežnici, na kraju Zadarske ulice. Iz gradske uprave ističu kako se na njoj može proizvoditi povrće, jagodasto voće, začinsko bilje i cvijeće za vlastite potrebe.

ZMAG-25.jpg

Vrtnu parcelu možete koristiti dvije godine bez naknade, s mogućnošću produljenja korištenja uz uvjet da se prema njoj odnosite ‘pažnjom dobrog gospodara’.

– Pravo podnošenja zahtjeva za davanje na korištenje vrtne parcele ima osoba s prebivalištem na području Grada Velike Gorice koja nema u vlasništvu, suvlasništvu, zakupu ili na korištenju drugo obradivo zemljište. Zahtjev za davanje na korištenje vrtne parcele može podnijeti samo jedan član zajedničkog kućanstva – ističu iz Grada.

Natječaj je otvoren do 15. travnja 2015. godine. Sve potrebne informacije možete dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Velike Gorice, soba 407/IV ili na telefon 62-69-947.