Home Izdvojeno Barišić razgovarao sa ZET-om koji za Zagreb preko Domovinskog mosta uvodi nekoliko...

Barišić razgovarao sa ZET-om koji za Zagreb preko Domovinskog mosta uvodi nekoliko autobusnih linija

PODIJELITE

Na sastanku s voditeljicom Holdingove podružnice ZET-a Ljubom Romčević Žgela, gradonačelnik Dražen Barišić upozorio je na posljednji primjer neprimjerenog ponašanja vozača autobusa te tražio da se povede računa o uslužnosti ZET-ovih djelatnika. Žgela je obećala da će ZET ispitati cijeli slučaj i postupiti sukladno svojim saznanjima i pravilima unutar poduzeća.

Tema sastanka bila je i preseljenje ZET-ove garaže iz Velike Gorice, te uvođenje nove autobusne linije prema Kvatriću, preko Domovinskog mosta.

Glasnogovornik  ZET-a Tomislav Jurić za Kronike VG ističe da intenzivno rade na uvođenju nekoliko novih autobusnih linija.

– ZET u suradnji s nadležnim gradskim uredima, kao i lokalnim upravama na izdvojenim područjima prometne mreže, intenzivno radi na uvođenju nekoliko novih autobusnih linija. Određeni planovi mogu se realizirati tek kada se ispune svi potrebni prometni i tehnički uvjeti. Stručne službe ZET-a svakodnevno prate prometnu potražnju, a prema povratnim pokazateljima, kao i raspoloživosti kapaciteta pristupa se realizaciji određenih prometnih planova na pojedinom lokalitetu. U ovom trenutku nezahvalno je govoriti kada će se eventualno uspostaviti spomenuta linija, no ukoliko se stvore svi potrebni preduvjeti, ZET će udovoljiti zahtjevima korisnika, kao i toliko puta do sada – kaže Jurić.

Na temu javne garaže Jurić odgovara kako će se u cilju racionalizacije troškova, postojeći pogon podijeliti na druge dvije ZET-ove garaže.

Iz Grada Velike Gorice ističu kako se na sastanku razgovaralo i o općenitom poboljšanju usluge javnog prijevoza za Velikogoričane te da i jedna i druga strana imaju određenih ideja koje će se usuglašeno pretvoriti u konačan prijedlog o kojem će se potom odlučiti.