Home Izdvojeno “Postajemo grad velikih mogućnosti, no bez znanja smo nemoćni”

“Postajemo grad velikih mogućnosti, no bez znanja smo nemoćni”

Gradonačelnik je primio najbolje učenike osnovnih i srednjih škola koji godinu završavaju s odličnim uspjehom, a osvajaju i zapažene nagrade i priznanja

PODIJELITE

Luka je odlikaš. Prolazi s 4,9. Završava Zrakoplovno tehničku školu Rudolfa Perešina, a na prijemi će na FER. “Kod učenja je najvažniji balans. Ne treba pretjerivati s učenjem, ali treba redovno i predano raditi kako bi se postigao odličan rezultat“, kaže nam Luka, koji uz školu naravno ima i druge aktivnosti, poput veslanja. To mu je, kaže, ispušni ventil. „Život je lakši kad se baviš sportom i rješavaš se stresa“, zaključuje.

 

Luka je samo jedna od mnogobrojnih učenika srednjoškolaca, ali i osnovnoškolaca koje je danas primio gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima, kako bi im zahvalio na uspješnom i predanom radu. Ipak su to učenici koji svojim dostignućima nerijetko predstavljaju i Veliku Goricu u državi i svijetu, a odličnim uspjehom u školama iz kojih dolaze jamče da je pred njima, a onda i pred gradom, još sjajnija budućnost.

„Nastavite tako, obrazujte se, radite i stvarajte i budite dio Velike Gorice. Gorica je velik grad po rezultatima ali i šansama, a ubrzo ćemo postati i grad velikih mogućnosti. Bez vas to ne možemo, ne možemo dobre rezultate realizirati bez znanja“., poručio je gradonačelnik Barišić.

Istaknuo je i kako se značajna sredstva iz proračuna ulažu upravo u odgoj i obrazovanje, pa tako primjerice samo u osnovnoškolskom obrazovanju ove će godine biti utrošeno oko 40 milijuna kuna na modernizaciju školskih zgrada i energetsku obnovu, a u rekonstrukciju ide i Srednja strukovna škola. „Želimo stvoriti još bolje uvjete i standard svima, i učenicima i učiteljima, želimo da naše društvo bude društvo znanja i obrazovanja“, zaključio je Barišić.