Home Izdvojeno Barišić gradnju bazena najavio za iduću godinu

Barišić gradnju bazena najavio za iduću godinu

PODIJELITE

Završne radove na izgradnji nogometnog terena s umjetnom travom u Športsko-rekreacijskom centru, obišao je danas gradonačelnik Dražen Barišić i konstatirao kako će to biti najmoderniji teren ne samo u Hrvatskoj, već i znatno šire. Revijalna utakmica na njemu je zakazana sredinom travnja.

– To će biti najkvalitetnije igralište s umjetnom travom u ovom dijelu Europe. Ono je rezultat dobre suradnje s Hrvatskim nogometnim savezom i HNK Goricom. U vrijeme snijega i blata djeca više neće trebati odlaziti trenirati izvan Velike Gorice – rekao je Barišić.

trava1ISTOVREMENO TRENING I UTAKMICA

Voditelj gradilišta Zvonimir Šarčević izjavio je kako će teren imati dobro izveden drenažni sustav te obznanio da će njegove dimenzije biti 100×68 metara. Pritom je otkrio i po čemu će biti jedinstven u Hrvatskoj.

Autotim

– Teren će se zajedno s poligonom nalaziti na 10 tisuća četvornih metara. Na njemu će se istovremeno moći trenirati i igrati utakmica, što na drugim igralištima u Hrvatskoj nije slučaj, jer ili se igra, ili se trenira – kaže Šarčević, ističući kako će vijek trajanja umjetne trave biti 8-10 godina.

trava2

‘KONTURE BAZENA’ IDUĆE GODINE

Barišić je za vrijeme obilaska radova najavio izgradnju bazena, za koju kaže da predstavlja jedan značajan izazov.

– Iduće godine već ćemo imati konture bazena, a nakon njegove izgradnje završit ćemo ciklus značajnijeg ulaganja u sportske objekte – najavio je gradonačelnik.