Home Izdvojeno ‘Audicijom’ otvoreni Dani svetoga Vida u Mraclinu

‘Audicijom’ otvoreni Dani svetoga Vida u Mraclinu

PODIJELITE

Jučer je u Mraclinu započela manifestacija 11. Dani svetoga Vida. Prvi na redu sedmodnevnog programa bili su amaterski glumci kazališta ‘Zamka’ iz Svetog Ivana Zeline. Pred prepunim Društvenim domom prikazali su svoju predstavu ‘Audicija’ kojom su se plasirali na ovogodišnji ‘Festival kazališnih amatera Hrvatske’, a za čiji tekst i režiju je zaslužna Štefica Franjek.

– Suradnja je počela prije pet godina kada nas je Nenad Rožić iz Buševca preporučio Vjekoslavu Kovačeviću, predsjedniku KUD-a Dučec. Ovdje nam je jako lijepo jer nas publika izuzetno dobro prihvaća svake godine. Vrlo rado ćemo doći ponovno kada god nas pozovu. – rekla je  Štefica Franjek, režiserka predstave.

Zamka, Vitomir Štuban, Mraclin.hr

Danas se u 17:30 sati na Jančetovom gruntu već treću godinu zaredom održava natjecanje djece u starim igrama gdje će djeca moći sudjelovati i u kreativnim radionicama. Novitet ove godine je odmjeravanje snaga u timovima od 10-12 članova. Timovi se natječu u tri kategorije: vrtićanci i predškolci, učenici od prvog do četvrtog razreda i učenici od petog do osmog razreda.

Sutra, na blagdan svetog Vida, velečasni Đuro Sabolek blagoslovit će obnovljeno drveno raspelo koje je postavljeno u mjestu još davnih tridesetih godina prošlog stoljeća. U 20:30 održat će se i večer turopoljske kajkavske poezije ‘Dobri i dragi naš kaj’, na kojoj će nastupiti brojni mraclinski i turopoljski pjesnici i glazbenici. U sklopu večeri članovi KUD-a ‘Dučec’ premijerno će izvesti pjesmu Tomislava Galekovića Brke ‘Mraclin, selo milo’.

Cijeli program možete pogledati OVDJE.

Izvor: Mraclin.hrMatija KOS
Foto: Vitomir Štuban