Home Izdvojeno Advent u Muzeju Turopolja: Besplatne radionice i čarobne pričaonice

Advent u Muzeju Turopolja: Besplatne radionice i čarobne pričaonice

Sve aktivnosti su besplatne, a namijenjene su i odraslima i djeci

PODIJELITE

Uređuje se grad, postavljeno je klizalište, jelke po trgovima, stigli su i plakati za Advent u Gorici.. sve to miriše na zimu i jedno divno, svečano vrijeme godine. Povodom Adventa će se i ove godine u Muzeju Turopolja održati radionice i pričaonice namijenjene za sve uzraste. Svi programi su besplatni, a sigurno ćete pronaći nešto za sebe. U nastavku donosimo popis svih aktivnosti.

PRIČAONICE

Datuma 2. i 16. prosinca od 18 sati priče će nam pričati naša sugrađanka i poznata hrvatska književnica Željka Horvat-Vukelja. Gospođa Željka je od 1989. godine do danas održala više od tisuću književnih susreta u školama i knjižnicama. Specijalnost su joj pričokazi, koje je osmislila kao novu književno-scensku formu, kombinaciju priče i scenskog igrokaza u kojem publika aktivno sudjeluje.

RADIONICE

Za odrasle posjetitelje organizirali su adventski Paint&Wine 3. prosinca od 17 do 19 sati. Voditeljica radionice je Davorka Ilečić (Dadart), a slikat ćete simpatičnog gnoma u zimskom okruženju. Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete na poveznici: https://forms.gle/Nay1EkcM7z2kULT99

Zatim, 9. prosinca od 16 do 18 sati dolazi Ivana Jurmanović Dandić, voditeljica radionice ručnog veza. Ivana priprema vez prekrasnog zimskog motiva na cekeru. Broj polaznika radionice je ograničen, a prijaviti se možete na poveznici: http://subscribepage.io/Kh0ez9

Posljednja radionica za odrasle održat će se 10. prosinca od 17 do 19 sati. Dočekat će vas Goran Postić koji će vas voditi kroz izradu jednog od najpoznatijeg motiva Turopolja – poculice. Broj polaznika je također ograničen, a prijaviti se možete na mail jmatijasic@muzej-turopolja.hr ili pozivom na broj telefona 01 6221 325.

Kao šećer na kraju našeg adventskog programa održat će se božićne radionice za djecu. Voditeljica je Vanja Uzelac iz Centra za djecu, mlade i obitelj. S Vanjom se možete družiti 17. prosinca od 16 do 20 sati. Broj polaznika nije ograničen, ali preferirali bismo vašu najavu dolaska na mail jmatijasic@muzej-turopolja.hr ili pozivom na broj telefona 01 6221 325.

Svi programi održavaju se u prostorijama stalnog postava Muzeja Turopolja (prvi kat) i potpuno su besplatni.