Home Izdvojeno 9. memorijalni susret u spomen na Tihomira Tomašića-Tihicu

9. memorijalni susret u spomen na Tihomira Tomašića-Tihicu

Turopoljska udruga skauta “Tur” organizira susret izviđača

PODIJELITE
Foto: Arhiva 2019.

Turopoljska udruga skauta “Tur” ove subote, 10. listopada, organizira 9. memorijalni susret izviđača u spomen na Tihomira Tomašića – Velikogoričanina, izviđača i hrvatskog branitelja
pogubljenog u Domovinskom ratu na vukovarskoj Ovčari.

Memorijal će biti održan u Parku dr. Franje Tuđmana i to u sklopu Dječjeg tjedna u Velikoj Gorici s početkom u 9 sati. Na memorijal su pozvani vućići i mlađi izviđači, članovi TUS “Tur”, kao i članovi prijateljskih izviđačkih udruga iz cijele Hrvatske.

Subotu će tako obilježiti natjecanje u tri kategorije: poletaraca i vučića, mlađih i starijih izviđača te istraživača. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, sve aktivnosti na memorijalu provodit će se uz poštivanje propisanih mjera zaštite i prevencije prenošenja koronavirusa. Tako će biti obvezna dezinfekcija ruku nakon svake igre ili natjecateljske discipline te provođenje igara i natjecanja uz nužnu fizičku distancu sudionika.

Za razliku od prethodnih godina, neće biti organiziran ručak pa sudionici neće morati plaćati sudioničku participaciju. Budući da je za subotu najavljeno promijenjivo vrijeme, u slučaju kiše memorijal se neće održati, a ako padne slabija kiša sudionici su pozvani da ponesu kabanicu.

U slučaju najavljene kiše memorijal se neće održati, no za slučaj da tijekom dana padne kratkotrajna i slabija kiše sudionici su pozvani da ponesu kabanicu. Poziv i prijavnicu možete pronaći OVDJE.