Home Crna Kronika 59-godišnjak je bio pod utjecajem alkohola i nije imao dozvolu za oružje....

59-godišnjak je bio pod utjecajem alkohola i nije imao dozvolu za oružje. Tereti ga se za dva kaznena djela

PODIJELITE

ČEKA IZRICANJE KAZNE

Nakon pokušaja ubojstva supruge i sina, 59-godišnji muškarac predan je pritvorskom nadzorniku. Protiv njega je Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena kaznena prijava i sada je u rukama suda koji će mu odrediti pripadajuću zatvorsku kaznu. Kriminalističko istraživanje proveli su policijski službenici Policijske postaje Velika Gorica. Na mjesto događaja stigli su ubrzo nakon pucnjave u velikogoričkoj Ulici Stjepana Fabijančića Jape. Pozvali su ih uznemireni susjedi.

–  Osumnjičeni je 5. siječnja oko 23,30 sati, nakon verbalnog sukoba sa 29-godišnjakom, uzeo pištolj koji ilegalno posjeduje i ispalio više hitaca u smjeru 29-godišnjaka i 60-godišnjakinje te ih teško ozlijedio  –  stoji u izvješću policije.

DVA KAZNENA DJELA

59-godišnjaka se tereti za dva kaznena djela. Pokušaj ubojstva te nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. Držanje oružja bez potrebne dozvole je prekršaj, međutim, kako je ono i upotrebljeno riječ je o kaznenom djelu.

NIJE PRUŽAO OTPOR

Muškarac prilikom uhićenja nije pružao otpor. Doznajemo da je bio pod utjecajem alkohola dok je pucao u vlastitu obitelj. Njegova 60-godišnja supruga u pucnjavi je zadobila tešku ozlijedu ruke i liječi se u zagrebačkoj „Traumi“, dok se 29-godišnji sin oporavlja u KBC-u Zagreb nakon što je prostrijeljen u bedro.