Home Crna Kronika 36-godišnjakinja na području grada uzgajala i preprodavala droge

36-godišnjakinja na području grada uzgajala i preprodavala droge

PODIJELITE

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su provođenje kriminalističkog istraživanja nad 36-godišnjakinjom zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Sumnjaju da je, s ciljem daljnje preprodaje, nabavljala veće količine droge MDMA. Osim toga je s ciljem proizvodnje i preprodaje konoplje u svojoj kući na području Velike Gorice sadila konoplju nakon čega je biljke sušila, usitnjavala i vagala te tako dobivenu drogu preprodavala na nezakonitom tržištu.

Pretražili su njen dom te pronašli ukupno 20 stabljika konoplje visine od 10 do 120 cm, ukupno 38 grama konoplje pakirane u dva paketa, 19 tableta droge MDMA, digitalnu vagu za precizno mjerenje mase s tragovima droge i jednu puška s užlijebljenim cijevima. Količina pronađene droge i digitalna vaga nedvojbeno ukazuju na činjenicu da je pronađena droga bila namijenjena za daljnju preprodaju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu. Također, protiv osumnjičene će redovnim putem nadležnom prekršajnom sudu biti podnijet Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 11. st. 4. kažnjiv po čl. 70. st. 1. t. 1. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.