Home Gospodarstvo 30 budućih majstora dobilo stipendije

30 budućih majstora dobilo stipendije

PODIJELITE

Stipendije se dodjeljuju na 12 mjeseci. Od 2007. godine iskoristilo ih je 99 učenika. Cilj je potaknuti razvoj deficitarnih struka i očuvati stare zanate od izumiranja.

500 KUNA MJESEČNO

Da nije lako pronaći dobroga majstora, poznato nam je svima. Osobito nakon što iskrsne kvar u kućanstvu ili na automobilu. Kako bi poticala mlade da budu majstori svog zanata, Grad Velika Gorica i ove je godine učenicima deficitarnih struka dodijelila stipendije. 30 učenika mjesečno će dobivati po 500 kuna.

Budući elektroinstalater, Antun Dalić, u ime svih stipendista je obećao:

Antun_Dalic

–  Prvo, da ćemo redovno završiti naše obrazovanje, a da ćemo kasnije kroz stečene vještine obrtničkog zvanja sudjelovati u gospodarskom razvoju našeg grada  –  izjavio je Antun, učenik prvog razreda Srednje strukovne škole Velika Gorica.

MOTIVACIJA DA IZUČE ZANAT

Tokari, strojobravari, limari i urari, najdeficitarnija su zanimanja u gradu. U velikogoričkom udruženju obrtnika nadaju se da će mladim učenicima novčana potpora biti motivacija da uspješno izuče toliko potreban zanat.

–  Nadam se da će im ta novčana potpora dati motivaciju da uspješno završe za ona zanimanja koja su odabrali i da tu neće stati nego će i dalje nastaviti školovanje i kroz cjeloživotno obrazovanje podići razinu obrtništva i poduzetništva u našem gradu  –  kaže predsjednik udruženja obrtnika Velike Gorice Vlado Mikulčić.

Gradonačelnik Dražen Barišić se nada da će budući majstori nakon završetka školovanja ostati i raditi u Velikoj Gorici.

–  I da će svojim osobnim angažmanom radeći za nekog drugog ili možda se ohrabriti i pokrenuti obrt ili poduzeće i da će doprinijeti našoj gospodarskoj, a onda i ukupnoj slici naše Velike Gorice  –  rekao je Barišić.