Home Izdvojeno 150 malih i velikih volontera u zajedničkoj akciji za ljepše kupalište

150 malih i velikih volontera u zajedničkoj akciji za ljepše kupalište

Kupalište u Pokupskom danas je očišćeno, stigla je nova klupa, ali i spremnici za otpad

PODIJELITE

Jedna od omiljenih lokacija svim stanovnicima Općine Pokupsko, kupalište rijeke Kupe, danas je postalo još ljepša lokacija za sve koji se tamo upute. Zaslužni za to su volonteri i partneri okupljeni u projektu udruge “Kupa – rijeka života” koji su u sklopu natječaja, a uz financiranje Zagrebačke županije, taj prostor danas očistili. Uz čišćenje su instalirali stol s dvije klupe za druženje te dva spremnika za prikupljanje otpada.

Voditeljica projekta Magdalena Blažeković je uz partnere na projektu osmislila korisno i edukativno druženje za učenike Osnovne škole Pokupsko i mališane iz vrtića Lajdica Pokupsko koji su također partneri na projektu. Riječ je o projektu “Čuvam, volim Kupu”. “Učili smo djecu da ne bacaju otpatke po prirodi, posebno tamo gdje je kupalište, a smeće su onda i sortirali po vrstama nakon što smo imali malu edukaciju o sortiranju. Ukupno je bilo oko 130 učenika osnovne škole, 13 mališana, a ukupno s odgajateljima i učiteljima nas je bilo više od 150.“, objašnjavaju.

Riječ je o jednokratnom projektu koji je ovom akcijom i završio, no kako navode, već pripremaju ideje za prijave na idući natječaj. “Hvala Županiji što je prepoznala naše želje i dala nam priliku da smo ovo mogli ostvariti sigurno i uspješno odraditi. Podršku nam je pružio i predsjednik Udruge Dario Sučec kojem također zahvaljujemo.“, zaključuju.

Nadamo se da će i posjetitelji kupališta znati cijeniti ovaj trud djece i zaista održavati tu lijepu lokaciju u prirodi čistom.