Home Izdvojeno 15 godina izlaženja i 62 broja časopisa Žir

15 godina izlaženja i 62 broja časopisa Žir

PODIJELITE

Svi se iz školskih dana sjećaju časopisa Žir koji se uzbuđeno čekao da stigne. Ovo je već 15. godina tog tradicionalnog časopisa.
Jesenski brojevi ‘Žira’ uvijek su donosili veliki broj literarnih, likovnih, novinarskih, fotografskih i enigmatskih radova učenika osnovnih škola s područja Grada Velike Gorice te općina Pokupsko, Kravarsko i Orle. To je časopis u kojemu učenici mogu objaviti osvrte na probleme, radosti, želje, te svoja viđenja svijeta svojim radovima.

U novom, 62. broju pronaći ćete jedanaest rubrika među kojima i Mladi novinari javljaju, Mjesec Knjige, Zajesenilo u mom kraju, Dan bez zvona i ocjena, Moji ljubimci, Napiši jednu ljubavnu i druge.

U predstavljanju ovog broja sudjelovati će polaznici Umjetničke škole Franje Lučića zajedno sa osnovnoškolcima koji će čitati objavljene radove.

List “Žir” izlazi 15. godina za redom što govori o lijepoj tradiciji. Tijekom proteklih godina višestruko je nagrađivan na natjecanju Lidrano. Do sada je izlazio u nakladi od oko 2000 primjeraka, a čita ga preko 10 000 učenika, učitelja i roditelja.