Home Gospodarstvo Župnik Bukevja dobio osam milijuna kuna za obnovu crkve nakon potresa

Župnik Bukevja dobio osam milijuna kuna za obnovu crkve nakon potresa

Općina Kravarsko je za obnovu društvenog doma dobila 2,2 milijuna kuna

PODIJELITE
Foto: Zagrebačka županija

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović jutros je ispred crkve svetog Antuna Padovanskog u Bukevju uručio osam milijuna kuna vrijedan ugovor župniku Župe Svetog Antuna Padovanskog Marijanu Prepeljaniću za financiranje obnove crkve u Bukevju.

„Ovim činom krećemo u obnovu, što je za nas veliki korak, jer ovo je jedna mala župna zajednica od 300-tinjak obitelji, koje su do sada na misu odlazili u obližnje Novo Čiče. Ovime ćemo crkvu vratiti u prvobitno stanje, što je velika radost za sve župljane“, rekao je velečasni Prepeljanić.

Uz to je dodijeljeno i 400.000 kuna vrijedan ugovor upravitelju župe Uzvišenja Svetog Križa Siniši Blatariću za sanaciju i obnovu kapele svetog Petra i Pavla u Šiljakovini te tri ugovora ukupne vrijednosti 2,2 milijuna kuna načelniku općine Kravarsko Vladi Kolarcu za sanaciju društvenog doma te objekta uz sportski teren u Donjem Hrušćevcu, te sanaciju doma kulture u Kravarskom.

„Zagrebačka županija obnovu javnih objekata stradalih u potresu financira u sto-postotnom iznosu. Samo u ovoj godini za tu namjenu imamo 80 milijuna kuna, a u 2023. i 2024. planirano je po 40 milijuna kuna tako da ukupno možemo govoriti o 160 milijuna kuna. Radi se o decentraliziranim sredstvima i vjerujem da će nas ta Vladina pomoć pratiti sve dok ne obnovimo i posljednji objekt u Zagrebačkoj županiji“, rekao je Tomljenović.