Home Najave U župi NBDM na pepelnicu počinje Biblijsko bdjenje

U župi NBDM na pepelnicu počinje Biblijsko bdjenje

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Na čistu srijedu, odnosno pepelnicu, sutra 14. veljače u župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici počet će XVIII. Biblijsko bdjenje nakon svete mise u 18.30. Sveto pismo čitat će se neprestano pet dana, a očekuje se sudjelovanje oko 250 čitača prema unaprijed određenom rasporedu.

Mise u 18.30 sati tijekom pet dana predvodit će nekoliko svećenika, a prije svake mise vjernici će imati priliku za ispovijed. Sutra će misu služiti vlč. župnik Norbert Ivan Koprivec koji će i započeti čitati Bibliju. U četvrtak vlč. Ivan Torbar župnik župe Donja Lomnica, u petak vlč. Mario Dukić, župni vikar župe Zagreb – Retkovec, u nedjelju vlč. Vlado Razum, duhovnik Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, u ponedjeljak vlč. Luka Brešić, župni vikar te u subotu u 20.15 vlč. Luka Brešić uz propovijed vlč. đakona Darija Krala.

– Završna svečanost Biblijskog bdjenja započet će u subotu, 24. veljače misom zahvalnicom za pročitanu Bibliju i primljene milosti u 18.30 sati koju će predslaviti dr. sc. Anđelo Maly, prof. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Nakon mise i blagoslova Biblija koje donesu sa sobom, u župnom Pastoralnom centru Nazaret vjernici će u druženju i zajedništvu imati prigodu iznijeti doživljaje i odjeke ovog Biblijskog bdjenja, te podijeliti iskustva i svjedočanstva kako Božju riječ slušamo i po njoj živimo u našoj svakodnevici. Smisao takvog čitanja je da Sveto pismo iz skrivenih polica dođe na najsvetije mjesto u kući, da bude blizu oku, a na taj način i blizu srcu i da čovjek počne živjeti prema Božjoj riječi – rekla je Snježana Kirinić Grubić

Za organizaciju Bdjenja zadužena je Biblijska zajednica župe. Biblijsko bdjenje u župi NBDM prvi put je održano 2001. godine.