Home Vijesti Županu Stjepanu Kožiću dodijeljeno najviše lovačko odlikovanje u Hrvatskoj

Županu Stjepanu Kožiću dodijeljeno najviše lovačko odlikovanje u Hrvatskoj

Ovo odlikovanje dodjeljuje se za vrhunska dostignuća u razvoju i organizaciji lovstva u RH

PODIJELITE
Foto: Zagrebačka županija

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić primio je Zlatno lovačko odlikovanje s likom svetog Huberta, najviše lovačko odlikovanje u Republici Hrvatskoj. Ovo odlikovanje se dodjeljuje za vrhunska dostignuća u razvoju i organizaciji lovstva u RH, a godišnje se dodjeljuje najviše 25 odličja.

“Ova nagrada je veliko priznanje za dugogodišnji rad i suradnju Zagrebačke županije s Lovačkim savezom Zagrebačke županije. Zahvaljujući toj kontinuiranoj suradnji stanje u lovstvu u našoj županiji je na zavidnoj razini i uzor smo mnogim županijama u Republici Hrvatskoj“, zahvalio je župan Kožić. Na području naše  županije registrirano je 80-ak udruga koje okupljaju oko 3300 lovaca.

“Odlikovanje dodjeljujemo povodom Dana Hrvatskog lovačkog saveza prvenstveno lovcima, ali i osobama koje su svojim doprinosom doprinijeli zaštiti i očuvanju tradicije te unapređivanju i promicanju lovstva na svom području, odnosno u svojoj županiji, kao što to u Zagrebačkoj županiji čini župan Stjepan Kožić” rekao je Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza.

U ime Hrvatskog lovačkog saveza prijemu su nazočili i dopredsjednik Marinko Šebečić, koji je ujedno i predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije, te tajnik Hrvoje Kukas. U ime Lovačkog saveza Zagrebačke županije prijemu je nazočio dopredsjednik Marijan Lukšić i tajnik Slavoljub Marčićev.