Home FOTO VIJEST Županijski sud i Općinski sud u Velikoj Gorici imaju nove suce porotnike

Županijski sud i Općinski sud u Velikoj Gorici imaju nove suce porotnike

PODIJELITE

Pred predsjednikom Županijske skupštine Draženom Bošnjakovićem i u nazočnosti predsjednika Županijskog suda u Velikoj Gorici Vitomira Boića, prisegnulo je 60 sudaca porotnika, od 87 imenovanih, na dužnost suca porotnika i suca porotnika za mladež Županijskog i Općinskog suda u Velikoj Gorici.

Suce porotnike općinskih i županijskih sudova po Zakonu o sudovima imenuje Županijska skupština po pribavljenim prijedlozima općinskih i gradskih vijeća, sindikata, udruga poslodavaca i gospodarske komore na vrijeme od četiri godine.

-Nama je važno da sudski postupci traju što kraće i da ljudi što prije steknu svoje pravo, a ovime će se sustav pravosuđa uvelike ubrzati. Drago mi je da ćemo u pravosuđu imati ljude koji će donjeti širi pogled na stvari u predmetima jer jedno su propisi i zakoni, a drugo životno iskustvo.- rekao nam je predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije, Dražen Bošnjaković.

prilog-suci-porotnici_9.jpg

A bogato životno iskustvo ima Miroslav Grahovac. Učitelj je punih 30 godina, a 7 godina radio je i kao vanjski suradnik u Centru za socijalnu skrb. – Mi smo učitelji vezani za djecu i mladež, upoznati smo sa njihovim životnim situacijama kojima su izloženi i na taj način možemo doprinjeti radu suda. – rekao nam je sudac porotnik Grahovac.

Renato Šintić također je profesor hrvatskog jezika. Danas je drugi put imenovan sucem porotnikom. Zahvalio je u ime svih sudaca porotnika na ukazanoj časti i povjerenju koje su dobili. Županijskom sudu u Velikoj Gorici pomoći će njihovo znanje i iskustvo u radu sa djecom i mladima. – Poznajemo mlade i njihove probleme, uspone i padove. – rekao je Šintić. Zadovoljan je što društvo prepoznaje važnost preventivnih programa koji spriječavaju neprihvatljivo ponašanje mladih. – Pozivam sve odgovorne da u to ulože još više truda i sredstava jer je ipak prevencija najbolji lijek.- zaključio je sudac porotnik Renato Šintić.

prilog-suci-porotnici_1.jpg

Predsjednik Županijskog suda u Velikoj Gorici, Vitomir Boić, zahvalio je svima koji su se prijavili na natječaj za suca porotnika i time ukazali spremnost da svoje slobodno vrijeme posvete društveno korisnom radu.

[print_gllr id=32232]