Home Koronavirus Županijski stožer za sada neće predlagati dodatne mjere

Županijski stožer za sada neće predlagati dodatne mjere

Održana je sjednica Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije

PODIJELITE

Danas se održala sjednica Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije na kojoj je zaključeno kako se neće predlagati dodatne epidemološke mjere Nacionalnom stožeru. Razlog za to je stabilna epidemiološka situacija na području Zagrebačke županije. „Epidemiološka situacija je stabilna, trenutno nemamo žarišta, niti oboljelih u domovima za starije osobe, stoga smatramo da su odluke koje su donesene na nacionalnoj razini dovoljne.”, izjavio je načelnik županijskog Stožera Nenad Babić.

Jedna od obavijesti sa sjednice je i ta da su formirana tri tima koja uskoro kreću u kontrolu provođenja Uputa za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi i taj nadzor će provesti u više od 130 pružatelja socijalnih usluga na području Zagrebačke županije.

Iz Županijskog stožera ponovno apeliraju na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci, higijeni i nošenju maski te da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija.