Home Izdvojeno Županija osnovala Fond za gospodarstvo. U njega će uskrsnice i regresi svih...

Županija osnovala Fond za gospodarstvo. U njega će uskrsnice i regresi svih zaposlenika Zagrebačke županije

Zagrebačka županija priprema paket mjera

PODIJELITE

I Zagrebačka županija radi na mjerama pomoći svojim stanovnicima koje će obznaniti krajem travnja jer u tijeku su prve procjene. “Potrebno je da prođu barem prva dva tjedna travnja kada ćemo moći biti precizniji s konkretnim iznosima kojima ćemo podupirati gospodarstvo”, poruka je iz Ured župana. Ono što je sigurno jest da će ići rebalans proračuna koji će u potpunosti biti usmjeren na zdravstveni sustav te poduzetnike i poljoprivrednike.

Potpore za poduzetnike, moratorij na kredite

“Ono na čemu trenutno radimo je mjera za dodjelu bespovratnih potpora u cilju očuvanja radnih mjesta, likvidnosti te olakšavanja pokretanja obustavljene poslovne aktivnosti kod poduzetnika kojima je zbog posebne okolnosti uvjetovane koronavirusom obustavljena gospodarska aktivnost. Mjera bi bila namijenjena mikropoduzetnicima do 10 zaposlenih, a potpore bi se dodjeljivale za podmirivanje troškova, od nabave opreme, sirovina, podmirenja kreditnih obveza, najam prostora, komunalnih troškova itd. Surađujemo s gospodarskom i obrtničkom komorom kako bi donijeli što kvalitetnije mjere koje će imati najučinkovitiji efekt za naše poduzetnike. Također, zalažemo se i za moratorij na otplatu kredita poduzetnika u kojima Zagrebačka županija sudjeluje subvencionirajući kamatu na te kredite”, poručio je župan Stjepan Kožić.

Kožić u Fond uplatio svoju plaću

Osnovan je fond za gospodarstvo u koji je i sam župan Kožić osobno u njega uplatio cijelu svoju plaću za ožujak, a u fond , iz kojeg će se sredstva uplaćivati gospodarstvenicama, bit će uplaćene uskrsnice i regresi svih djelatnika Zagrebačke županije. “Pratimo Vladine upute što znači da slijede novi rezovi jer rashodovna strana proračuna mora sadržavati samo najnužnije troškove, a pregovara se i o smanjenju plaća”, stiže poruka iz Županije.

Broj računa za pomoć

Inače, račun fonda otvoren za pomoć gospodarstvenicima pogođenima epidemijom koronavirusa COVID-19 na području Zagrebačke županije je HR8623400091800001006 Proračun Zagrebačke županije, poziv na broj odobrenja: HR68 7358 – OIB uplatitelja -3. Župan je pozvao sve gradove i općine, trgovačka društava i ustanove te sve zainteresirane da daju svoj doprinos.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE