Home Gospodarstvo Županija kreće s isplatom bespovratnih potpora za poduzetnike

Županija kreće s isplatom bespovratnih potpora za poduzetnike

Potpore su odobrene u iznosima od 3.000 do 24.000 kuna po subjektu, a novi ciklus isplata očekuje se kroz dva tjedna

PODIJELITE

U lipnju ove godine Zagrebačka županija objavila je javni poziv za dodjelu potpora mikrosubjektima čiji je rad obustavljen zbog trajanja epidemije COVID-19. Radi se o javnom pozivu za bespovratna sredstva na koji se prijavilo više od 700 subjekata. Njih 182 potpore će i dobiti, a kako javljaju iz Županije, kreću s isplatom.

Potpore su odobrene u iznosima od 3.000 do 24.000 kuna po subjektu, a novi ciklus isplata očekuje se kroz dva tjedna.

Za ovaj poziv osigurano je 13 milijuna kuna, od čega će prvo biti isplaćeno 1.204.500,00 kuna.

“Ovim pozivom je bila omogućena prijava za dodjelu bespovratnih sredstava mikro subjektima malog gospodarstva – obrti, trgovačka društva, samostalne profesije, koji imaju sjedište i koji posluju na području Zagrebačke županije, imaju najmanje 1 zaposlenog, uključujući vlasnika/cu obrta, te koji su prijavitelji na mjeru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom (COVID -19), i čije je poslovanje bilo obustavljeno Odlukom Stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020. godine.”, navode iz Županije.

Bespovratne potpore se dodjeljuju za nabavu opreme, sirovine i materijala za obavljanje osnovne djelatnosti, podmirenje kreditnih/leasing (financijski) obveza za nabavljenu opremu, korištenje/najam poslovnog prostora, komunalne troškove, troškove telekomunikacija, knjigovodstvenih usluga, licencija, koncesija te drugih troškova za obavljanje osnovne djelatnosti.