Home Izdvojeno Županija dodijelila 645 tisuća eura za obnovu crkve Navještenja Blažene Djevice Marije

Županija dodijelila 645 tisuća eura za obnovu crkve Navještenja Blažene Djevice Marije

Zamjenik župana Ervin Kolarec dodijelio je župniku Norbertu Ivanu Koprivecu ugovor za obnovu kako bi župa obnovila svoj simbol zajedništva

PODIJELITE

Jutros se ispred crkve Navještenja Blažene Djevice Marije odvio povijesno važan događaj, uručen je ugovor za konstruktivnu obnovu crkve. Zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec uručio je gotovo 645 tisuća eura vrijedan ugovor župniku Norbertu Ivanu Koprivecu kako bi se ostvarila obnova njegove župe. Riječ je o ugovoru dodijeljenom putem Javnog poziva za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom na području Zagrebačke županije.

Ugovor je dodijelio zamjenik župana Ervin Kolarec, inače i sam župljanin crkve Navještenja Blažene Djevice Marije. “Veliko mi je zadovoljstvo što smo u Velikoj Gorici i što imam ovu čast. Radujem se sa svih 4400 obitelji koje gravitiraju našoj župnoj zajednici i svi ćemo biti sretni kada će crkva biti obnovljena i gotova.”, govori Kolarec te dodaje koliko je obnova crkve u Kravarskom značila mještanima, a tako će sigurno i ovdje. Zahvalio je i Vladi RH na decentralizaciji sredstava kako bi se obnove mogle ostvariti.

“Do sada je Zagrebačka županija potpisala 75 ugovora, od čega su 23 ugovora u Velikoj Gorici te zahvaljujem na odličnoj suradnji i poslu. Vjerujem da će svi objekti koji su bili oštećeni u Velikoj Gorici i ostatku županije biti obnovljeni.”, zaključuje zamjenik župana Ervin Kolarec te najavljuje potpisivanje još dva ugovora za obnovu na našem području u skoro vrijeme – za obnovu Područne škole Dubranec i Društvenog doma u Kozjači.

Župnik Norbert Ivan Koprivec istaknuo je kako se raduje što je došao trenutak financiranja obnove zvonika: “Crkva statički nije ugrožena pa smo mogli nastaviti s euharistijama. Zvonik je u svakom mjestu znak središta grada, ali i zvona koja trenutno ne zvone pozivaju na svetu misu pa se veselimo i tome, da će ponovno zazvoniti.” 

Prva faza obnove bit će zvonik, a nadaju se iskoristiti trenutak i da se obnovi ostatak crkve, odnosno, cjelovitoj obnovi. Gradonačelnik Krešimir Ačkar je zahvalio Zagrebačkoj županiji i Vladi RH na inicijativi za obnovu i dodjeli ugovora za obnovu, kako kaže, naše katedrale. “Veseli i da su sredstva osigurana za školu u Dubrancu, Stari grad Lukavec i naše škole i ustanove koje su stradale za vrijeme potresa. Sve ovo daje nadu da će sve što još nije, biti obnovljeno, kao i da će ljudi koji još nisu u svojim domovima uskoro biti.”, zaključuje gradonačelnik.