Home Gospodarstvo Županija daje potporu za gradnju bazena i ostalih turističkih projekata

Županija daje potporu za gradnju bazena i ostalih turističkih projekata

PODIJELITE

Zagrebačka županija objavila je 700.000 kuna vrijedan javni natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za provedbu programa Konkurentnost turističkog gospodarstva. Natječaj je namijenjen povećanju standarda i kvalitete turističke ponude te dodatne ponude u smještajnim i ugostiteljskim objektima, a otvoren je do 15. svibnja 2015. godine.

 Na natječaj se mogu javiti obrti i trgovačka društva izvan javnog sektora koji se bave ugostiteljskom i/ili turističkom djelatnošću, prijavljeni su i svoju djelatnost provode na području Zagrebačke županije te nemaju nepodmirenih obveza prema državi i Županiji. Sredstva iz natječaja namijenjena su proširenju, opremanju, izgradnji i/ili rekonstrukciji smještajnih kapaciteta i ugostiteljskih objekata te razvoju i unapređenju dodatnih sadržaja poput bazena, wellnessa, adrenalinskih parkova, dječjih igrališta, kušaonica, vinskih podruma i slično.

 ZA PROJEKT DO 100 TISUĆA KUNA 

Iznos subvencije po pojedinom programu može iznositi do 75 posto troškova, a najviše 100.000 kuna. Kriteriji za odabir programa su dosadašnje poslovanje i smještajni kapaciteti, financijska vrijednost programa te važnost programa za poboljšanje turističke ponude, povećanja broja gostiju i očuvanje odnosno mogućnost otvaranja novih radnih mjesta. Također, prijavljeni programi moraju se provesti na području Zagrebačke županije u 2015. godini.

Tekst natječaja i prijavne obrasce možete pronaći na web stranicama Zagrebačke županije.