Home Gospodarstvo Zračna luka Franjo Tuđman obara rekorde

Zračna luka Franjo Tuđman obara rekorde

PODIJELITE

U prvih sedam mjeseci ove godine usluge Zračne luke Franjo Tuđman koristilo je više od 1,6 milijuna putnika, čime je ova zračna luka postala najprometnija u Hrvatskoj. Samo prošlog mjeseca kroz nju je prošlo 351 532 putnika. Najviše ih je bilo 17. srpnja – 12 598 putnika, a uz taj još su tri dana bilježila više od 12 tisuća putnika, što je prvi put zabilježeno u povijesti zagrebačke zračne luke.

– Rastu broja putnika svakako je doprinijelo i uspostavljanje osam novih linija, od kojih su tri linije dvaju novih avioprijevoznika Monarch i Emirates. Nacionalni prijevoznik Croatia Airlines otvorio je četiri nove destinacije iz Zagreba, a postojeće zrakoplovne kompanije povećale su broj frekvencija i kapacitete zrakoplova što je sve izravno utjecalo na značajan kontinuirani porast prometa putnika – rekla je glasnogovornica zagrebačke zračne luke Lidia Capković Martinek.Od otvorenja novog putničkog terminala angažirano je ukupno 118 novih djelatnika, od čega je u radni odnos primljeno njih 96, dok su ostali angažirani za pomoćne poslove.

Novi putnički terminal otvoren je krajem ožujka, a od tad bilježi stalan rast prometa i dolazak novih aviokompanija. Zahvaljujući postojećim letovima, ali i uvođenju novih koji spajaju Zagreb s drugim destinacijama i čine ga pristupačnijim većem broju posjetitelja, očekuje se da će broj putnika do kraja godine po prvi puta premašiti tri milijuna.