Home Vijesti Zračna luka Franjo Tuđman certificirana kao sigurna u uvjetima COVID-19 pandemije

Zračna luka Franjo Tuđman certificirana kao sigurna u uvjetima COVID-19 pandemije

Ovim programom želi se utvrditi i dokazati činjenica da su zračne luke sigurna mjesta za boravak prilikom putovanja

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec / Arhiva

Zagrebačka zračna luka je među prvim Europskim zračnim lukama koja je uspješno prošla program akreditacije za uspostavu zdravstveno sigurnosnih mjera u uvjetima COVID-19 pandemije.

“Međunarodna zračna luka Zagreb uspješno je prošla program akreditacije za uspostavu zdravstveno sigurnosnih mjera u uvjetima COVID-19 na zračnim lukama, razvijen od strane Svjetskog vijeća zračnih luka.”, navode iz zračne luke.

Radi se o procesu kroz koji su ispitani uvjeti i organizacija za zdravstveno sigurno korištenje prostora zračne luke. Uvjeti su propisani u skladu s preporučenim zdravstvenim mjerama

Ovim programom želi se utvrditi i dokazati činjenica da su zračne luke sigurna mjesta za boravak prilikom putovanja, te da se poduzimaju mjere predostrožnosti kako bi se smanjio svaki rizik po zdravlje putnika.

Nakon svih dostavljenih dokaza, Međunarodna zračna luka Zagreb dokazala je da pruža uvjete za sigurno putovanje svim korisnicima, te dobila Certifikat: AIRPORT HEALTH ACCREDITATION, u trajanju od narednih 12 mjeseci. “Certifikatom „sigurne zračne luke u uvjetima COVID-19 pandemije“ koju smo dobili među prvim zračnim lukama Europe, dokazali smo predanost zaštiti zdravlja putnika, zaposlenika i svih korisnika naših usluga, što je svakako preduvjet postupnog oporavka prometa u zračnoj luci.”, istaknuo je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb.