Home Izdvojeno Znate napraviti dobar bažul? Prijavite se na 4. Posavsku bažulijadu i pokažite!

Znate napraviti dobar bažul? Prijavite se na 4. Posavsku bažulijadu i pokažite!

Prijave su još ovog tjedna, dođite s ekipom i uživajte u odličnoj atmosferi

PODIJELITE
Foto: Arhiva

Iduća subota bit će u znaku dobrog graha, ili kako bi po našem rekli – bažula. Osim što se manifestacija “Po starinski” koja se održava u Mraclinu prebacila na datum 24. rujna, a koja kao temu ima upravo bažul, ta subota će biti u znaku bažula i u Orlima.

Tada će se u Orlima održati 4. Posavska bažulijada na koju se možete prijaviti i tako pokazati svoje kulinarske sposobnosti. Iz organizacije pozivaju da se još ovog tjedna prijavite (do 17. rujna) ako se želite natjecati. Udruga će osigurati dva kilograma graha po timu te pribor za jelo. Prokuhavanje graha prije natjecanja je zabranjeno. Prijaviti se možete pozivom na broj 095 377 4546.

Natjecanje se odvija na otvorenom i pred brojnim posjetiteljima koji će imati priliku iskušati pripremljeni grah, ali i vidjeti način pripremanja. Naravno, ako se ne želite natjecati, pozvani ste doći uživati u atmosferi i ukusnim domaćim jelima. Za dobru atmosferu pobrinut će se i “Tamburaški sastav 100” od 15 sati.

Cijeli program održati će se u Orlima, ispred zgrade općine na adresi Orle 5, okupljanje sudionika počinje oko 10, a kulinarski show u 12. Ocjene žirija bit će u 16 sati te će se ocjenjivati najbolje pripremljen grah i najljepše uređen stol.