Home Izdvojeno ‘Zmajevi u oblacima’ otvorili Dječji tjedan

‘Zmajevi u oblacima’ otvorili Dječji tjedan

PODIJELITE

U Pučkom otvorenom učilištu otvorena je izložba ‘Zmajevi u oblacima’ kojom je započelo obilježavanje Dječjeg tjedna u Velikoj Gorici. Manifestacija će trajati od 10. do 16. listopada, a program će biti prepun događanja za naše najmlađe sugrađane.

Dan-Djece-11.jpg

Zmajeve su izradili učenici četvrtih razreda Osnove škole Jurja Habdelića za ovogodišnji Floraart.

– Djeca su izrađivala ove zmajeve oko pet tjedana. Ponosna sam na to što su nam se priključili i roditelji koji su bili slobodni tijekom tog vremena. Tako smo tu našu suradnju, odnosno trokut učitelj, učenik i roditelj digli na višu razinu – rekla nam je učiteljica Jasna Pletikapa.

NOVI MOTORIČKI PARKOVI

U sklopu Dječjeg tjedna otvorit će se nekoliko parkova u kojima će djeca moći razvijati svoje motoričke sposobnosti.

– Ta igrališta imaju takve sprave koje osiguravaju da djeca razvijaju svoju krupnu motoriku. Oni se mogu penjati, ljuljati, igrati u parovima ili samostalno. Igrališta su opremljenija antistresnim podlogama koja štite djecu kod padova od eventualnih težih ozljeda. Tako da razvijaju različite sposobnosti kod djece koje možda obični parkovi nerazvijanju- objasnila je Arijana Mataga Tintor, savjetnica za predškolski odgoj, djecu i mlade.

Dan-Djece-5.jpg

Svečanosti je nazočio i gradonačelnik Dražen Barišić koji je otvorio manifestaciju.

– Ova godina je povijesna kada govorimo o djeci i o brizi lokalne zajednice za djecu. Svjedočili smo otvaranju nekoliko značajnih objekata. U povijesti grada nije zabilježeno da u jednoj godini toliko objekata može biti izgrađeno, završeno i otvoreno – izjavio je gradonačelnik.

Riječ je o nadogradnji dječjeg vrtića u Pucekovićevoj ulici i izgradnji novog vrtića u Velikoj Mlaki te osnovne školi u Novom Čiču. Osim toga napravljen je veliki teren s umjetnom travom na Športsko rekreacijskom centru, a redovito se održavaju područne i osnovne škole, parkovi i dječja igrališta.

Dan-Djece-13.jpg

BARIŠIĆ NAJAVIO GRADNJU VRTIĆA U MALOJ BUNI

Gradonačelnik je najavio nastavljanje ulaganja u objekte namijenjene djeci. Nakon rekonstrukcije, odnosno izgradnje vrtića u Cvjetnom naselju na red bi trebala doći izgradnja vrtića u Maloj Buni.

– Vrtić u Maloj Buni se nalazi u strategiji širenja mreže vrtića na području Grada Velike Gorice, obzirom da taj dio grada nema niti jedan objekt za odgoj. Svakako bi htjeli uz tu državnu cestu izgraditi objekt za smještaj nekoliko vrtićkih skupina djece s tog područja – dodao je Barišić.

Projekt bi trebao biti gotov početkom iduće godine, a brzina realizacije ovisit će o izvoru financiranja i tome hoće li Država koja je vlasnik zemljišta u Maloj Buni dati Gradu parcelu za izgradnju vrtića.

[print_gllr id=32133]