Home Gospodarstvo ZET uvodi nove karte

ZET uvodi nove karte

PODIJELITE

U pojedinim medijima pojavili su se natpisi kako će 1. srpnja ZET uvesti novu kartu od 15 kuna. Trebala bi vrijediti dva ili tri sata i što je zanimljivo, samo bi se takva karta mogla kupiti kod vozača ZET-a u autobusima i tramvajima, dok bi se ostale karte mogle kupiti jedino na kioscima.

– Ljudima se to neće svidjeti, što je sasvim normalno. A ljutit će se, naravno, na nas – rekao je za vecernji.hr Dražen Jović, predsjednik sindikata Zagrebačkog holdinga-ZET, te dodao kako se vozači boje da će to dovesti do još većeg broja incidenata, odnosno napada na njih. Kaže i kako ZET posluje s velikim gubicima, a ovo je način na koji se pokušava barem malo napuniti mu kasa, piše Večernji.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić gostovao je danas u emisiji Radio Sljemena ”Zagrebi po Zagrebu” u kojoj je komentirao pisanje medija da se od 1. srpnja uvodi karta od 15 kuna. – Ja samo mogu reći da će biti novina, ali ne bih o tome danas govorio, imat ću posebnu presicu idući tjedan. Ali ovo su sada samo nagađanja. Izišlo je sve što 99 posto nije točno. Strpit ćemo se i idući tjedan ćemo izaći sa svim mjerama van – poručio je Bandić.

Trenutno se mogu kupiti tri karte: ona od 4 kune koja vrijedi pola sata vožnje, karta od 10 kuna vrijedi za sat i pol, dok dnevna karta košta 30 kuna.

Od 1. svibnja ukinut je oprost za prvo švercanje u vozilima ZET-a, a koje nas još novosti očekuju ovog ljeta u zagrebačkom javnom prijevozu, doznat ćemo kroz nekoliko dana.