Home Gospodarstvo ZET ukida pogon u Velikoj Gorici i otpušta radnike

ZET ukida pogon u Velikoj Gorici i otpušta radnike

PODIJELITE

ZET je do sada smanjio broj zaposlenih za 440, a broj radnika smanjit će ukidanjem pogona za održavanje autobusa u Velikoj Gorici. Također, ZET će preuzeti održavanje tramvaja, što je do sada bilo uključeno u cijenu leasinga, na čemu će uštedjeti oko 10 milijuna kuna godišnje, piše Večernji.hr

Na posljednjoj sjednici Gradske skupštine izdvojen je ZET, no to neće imati nikakvog utjecaja na putnike i rad Zagrebačkog holdinga kao cjeline. Nevezano za izdvajanje, planiraju smanjiti cijenu karte, što je gradonačelnik Milan Bandić najavio do ljeta, no još ne znaju za koliko. Rade izračun s kojim će doći pred Bandića.

Predsjednik uprave Holdinga Slobodan Ljubičić ističe da su i ZET i podružnice za koje je Skupština ranije dala suglasnost da se izdvoje u vlasništvu Holdinga, a izdvajanje pravda obrazloženjem zastupnika Vladimira Ferdeljija. On je na sjednici objasnio da je teže restrukturirati tvrtku koja ima 17 različitih djelatnosti jer je teško napraviti jedinstven program restrukturiranja.

– Sve će na razini Holdinga funkcionirati kao i do sada, izdvajanje je samo stvar unutarnjeg ustroja pojedinih podružnica. Svi procesi idu iz uprave Holdinga bez obzira na to je li riječ o podružnici ili samostalnom trgovačkom društvu. Sve je, izravno ili neizravno, Holding – kaže Ljubičić.

PRIPREME ZA PRODAJU

Do sada su iz Holdinga formalno izdvojeni GSKG i Vodoopskrba i odvodnja, a suglasnost je Skupština dala za izdvajanje AGM-a, Robnih terminala, Čistoće, Tržnica, Autobusnog kolodvora, Digitalnoga grada, Zagrebparkinga, Zagrebačkih cesta, Zagrebačkog velesajama, Vladimira Nazora i Stanogradnje s projektom Podbrežje, dok je drugi dio Stanogradnje ostao kao podružnica. Upravljanje sportskim objektima vraćeno je u okrilje Grada. Izdvajanje je također priprema za prodaju nekih podružnica.

Ljubičić je do sada dugove Holdinga pokrpao prodajom 61 tramvaja (oko 759 milijuna kuna) od čega je otkupio 215 autobusa, a tramvaje sada Holding koristi kroz leasing. Bankama je prodao potraživanja Grada za škole, vrtiće i druge javne ustanove koje je Holding izgradio te grad sada, umjesto Holdingu, najam tih ustanova plaća bankama. Tako je namaknuo 245 milijuna kuna. Po istom je modelu prodao potraživanja za Zagrepčanku i Gredelj za oko 900 milijuna kuna. Pregovorima sa sindikatima smanjio je rashod za plaće za 170 milijuna kuna, a broj zaposlenih je manji za 1400. U tijeku je prodaja potraživanja za stanove u Sopnici Jelkovcu, od čega očekuju oko 500 milijuna kuna. – Dugovi će u godinu dana od kada smo došli pasti za 2,5 milijardi kuna – kaže Ljubičić.