Home Izdvojeno ZET! Ugovor ističe krajem rujna, Bandić nudi spas, a ukinute su noćne...

ZET! Ugovor ističe krajem rujna, Bandić nudi spas, a ukinute su noćne linije za Goricu

PODIJELITE

Noćne linije ZET-a za Veliku Goricu iz Zagreba ne voze! Ukinuta je i ona prema Zrakoplovnoj školi, a ugovor koji grad ima sa ZET-om ističe krajem rujna. Na sve su to upozorili i s današnje konferencije za novinare vijećnici MOST-a koji traže hitno potpisivanje ugovora, ali uz napomenu da žele vidjeti što u tom ugovoru piše.

“Kakav je to ugovor gdje se navodi da postoji mogućnost ukidanja noćne linije i smanjenje broja autobusa? Za što se plaća 2 milijuna kuna mjesečno? Želimo uvid u ugovor, mi ga nismo vidjeli”, poručio je s pressice gradski vijećnik Damir Slojšek.

I dok se čeka potpisivanje ugovora, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić smiruje situaciju. S radio Sljemena je poručio da će što hitnije dati nalog da se noćne i dnevne linije vrate na prijašnji vozni red.

“Ono što ću ja učiniti da građani ne trpe, dat ću danas nalog da linije normalno funkcioniraju i po noći i po danu dok mi obavljamo prijevoz za Veliku Goricu. Građani ne smiju trpjeti”, rekao je, među ostalim Bandić i pozvao na potpisivanje ugovora zamjenika gradonačelnika Ervina Kolarca koji je preuzeo poslove gradonačelnika.

Trenutno, posljednji autobus sa zagrebačkog Glavnog kolodvora ide u ponoć i pet minuta, a iz Gorice u 00.35, što onemogućuje putovanje onima koji rade u ugostiteljstvu, studentima koji uče, idu kasnije s fakulteta ili pak iz noćnog izlaska.