Home Izdvojeno ZELENA GORICA Građani ocijenili trojkom, žele veliki park i još drveća

ZELENA GORICA Građani ocijenili trojkom, žele veliki park i još drveća

PODIJELITE

Cijeli tjedan u Velikoj Gorici traje ReGreen konferencija koja okuplja dionike iz gradskog „zelenog“ sektora, javne ustanove i druge partnere na zajedničkim kreativnim rješenjima za unapređenje grada unutar zelenih i enegetski iskoristivih i isplativih rješenja.

Idejno rješenje za Želin, edukativne platforme za školarce

Projekt je to koji traje posljednje dvije godine, a neke od tema kojima se bave, a koje su danas mogli čuti i vidjeti posjetitelji i sudionici na završnoj konferenciji, su razni primjeri zelenih rješenja u gradu, edukativne platforme za predškolce i školce kao dopuna školskom kurikulumu, zatim tu su urbane mape (floor maps), te snimke Gorice iz zraka kao baza za daljnja kreativna zelena rješenja.

„Dobili smo i izradili idejno rješenje za uređenje potoka Želin, za zeleni krov na jednom dječjem vrtiću, a proveli smo i anketu među građanima o stanju zelenila u Velikoj Gorici i okolici, koja će nam poslužiti kao baza za strategiju razvoja zelene infrastrukture“, govori Goridana Mikulčić Krnjaja, pročelnica UO za urbanizam i zaštitu okoliša Velike Gorice.

Reegreen je početak „Zelene Gorice“

Online anketu u nekoliko je mjeseci ispunilo 453-oje građana koji su svoje zadovoljstvo uređenjem naselja, parkova i zelenih površina ocijenili ocjenom dobar (3). Najljepši dio grada im je Park dr. Franje Tuđmana, većina se slaže kako je uređenje potrebno na jezeru Čiče, a smatraju da gradu nedostaje još grmlja i zelenila, velikih stabala, te jedan veliki park za odmor i dugu šetnju… „Regreen je početak zelene Gorice, imamo još prostora za napredak i veselimo se svim daljnim projektima i suradnji s našim građanima“ poručili su organizatori.