Home Kultura Zdenka Mlinar dobila prvu nagradu, pohvalu i certifikat za top 100 europskih...

Zdenka Mlinar dobila prvu nagradu, pohvalu i certifikat za top 100 europskih haiku pjesnika u 2021.

Briljirala je sa svojim radovima u konkurenciji od gotovo 400 pristiglih radova u kategoriji odrasli domaći autori, na zadanu temu i na standardnom rukopisu

PODIJELITE

Odlične vijesti stigle su u naš grad! U Oroslavlju je održan 5. međunarodni literarni natječaj Haiku kraj mogile 2021. u Oroslavju Haiku nagrada, pohvala i certifikat za top 100 europskih haiku pjesnika u 2021. godini pripala je velikogoričkoj književnici Zdenki Mlinar.

Natječaj organizira Gradska knjižnica Oroslavje, a od pristiglih gotovo četiristo radova, u kategoriji odrasli domaći autori, na zadanu temu i na standardnom rukopisu, 1. mjesto zauzela je naša sugrađanka, književnica Zdenka Mlinar.

Na istom natječaju i u istoj kategoriji, ali na kajkavskom dijalektu, Zdenka Mlinar dobila je pohvalu, kao i godinu prije. No, svoje je haiku djelovanje na međunarodnoj razini, po treći put zaredom, okrunila i certifikatom europskih top 100 najkreativnijih haiku autora u 2021. godini. (organizator, nezavisni poljski književnik krzyztof kokot)