Home Izdvojeno Završena 18. Turopoljska liga trčanja 2019.

Završena 18. Turopoljska liga trčanja 2019.

Smojver i Škrinjarić oborili rekorde na dugim stazama

PODIJELITE

U utorak je održano posljednje kolo 18. Turopoljske lige trčanja 2019., nakon čega su i proglašeni pobjednici po svim kategorijama.

Kod onih najmlađih, na utrkama od 1 km, Atletski klub Maraton imao je predstavnice samo kod djevojčica, gdje pobjedu odnose Hana Tašaković i Tonka Prpa.
Na srednje dugoj distanci od 3,8 km ukupnu pobjedu kod žena odnosi Dina Kuiš, ispred drugoplasirane Anite Sever i trećeplasirane Manuele Bradić. Kod muškaraca se pak zlatom okitio Marko Hodak, ispred Danijela Dikšića i Franje Lončara. Na utrci brzog hodanja na 3,8 km pobjedu je već standardno odnio Berislav Devčić. Na dugoj distanci od 7,6 km, „Maratonci“ su imali samo muške predstavnike, te je zlato pripalo Josipu Martinoviću, ispred drugoplasiranog Danijela Trgovca i trećeplasiranog Nikole Gliba.

O kvaliteti ovogodišnje Lige govori i podatak da su srušeni rekordi na dugoj stazi kod žena i muškaraca. Kod žena, ponosna vlasnica novog rekorda je Irena Smojver, koja je otrčala 7,6 km za 30:32. Kod muškaraca, novi vlasnik rekorda na dugoj stazi je Bruno Škrinjarić s vremenom 26:23.

Goran Klobučarić