Home Gospodarstvo Završen je vodovod u Auguštanovcu, uskoro kreću radovi i u Hotnji

Završen je vodovod u Auguštanovcu, uskoro kreću radovi i u Hotnji

Vjeruju da će do kraja ovog mjeseca i taj cjevovod biti izgrađen na dobrobit stanovnika

PODIJELITE

Izgradnja vodoopskrbnog sustava predstavlja jedan od glavnih ciljeva i prioriteta Općine Pokupsko, od njenog formiranja 1995. godine. Naime, u trenutku uspostave Općine Pokupsko na tom području nije postojao niti jedan javni vodoopskrbni objekt.

Prvi radovi krenuli su još 2003. godine od kada je priključenje na vodoopskrbni sustav omogućeno za više od pola kućanstava na području općine. Prošle godine voda je stigla u Hotnju, zaseoke Kosi i Strmec, a ovog lipnja je završena vodoopskrbna mreža u mjestima Busije i Božurići. Sada je završena i izgradnja lokalnog vodoopskrbnog sustava u zaseoku Brodišće u Auguštanovcu i u zaseoku prema Kuzmiću.

“Ti cjevovovodi se sada tlače, ispituju i upisuju i oni će u kratko vrijeme biti ispunjeni zdravom i pitkom vodom. Stanovnici će se moći uskoro priključivati na taj vodovodni sustav. Ovih dana očekujemo i početak radova na još jednoj dionici u zaseoku Štimci u Hotnji, zaseoku Srbini i pa sve do zaseoka Cavrići. Vjerujemo da će do kraja ovog mjeseca i taj cjevovod biti izgrađen na dobrobit naših stanovnika.”, govori nam načelnik Općine Božidar Škrinjarić.