Home Sport Zapaženi rezultati Goričanki na državnom taekwondo prvenstvu u Splitu

Zapaženi rezultati Goričanki na državnom taekwondo prvenstvu u Splitu

PODIJELITE

Na državnom taekwondo prvenstvu za juniore i kadete u Splitu, u konkurenciji 223 juniora i 295 kadeta iz 65 klubova, nastupili su i mladi Goričani. Taekwondo klub Velika Gorica sudjelovao je sa 6 juniora/juniorki i 11 kadeta/kadetkinja i postigao zapažne rezultate.

Natalia Lovrić – prvakinja Hrvatske u kategoriji juniorki -42kg, s ovim je rezultatom zaokružila ciklus kriterijskih turnira za ulazak u reprezentaciju sa maksimalnim učinkom. Anamaria Kovčalija – prvakinja Hrvatske u kategoriji juniorki -46kg, s obzirom da je ovo bio izlučni turnir za ovu kategoriju u finanom dvoboju protiv izravne konkurentice, pobjedom je potvrdila ulazak u reprezentaciju.

taekwondo1

OSTALI REZULTATI

Lara Derdić Trifunović – viceprvakinja Hrvatske u kategoriji juniorki -52kg, Ivona Mihanović – 3.mjesto u Hrvatskoj u kategoriji juniorki -55kg, Gabriela Čamić – plasman 5-8.mjesto u kategoriji juniorki -49kg, Antun Čunčić – plasman 5-8.mjesto u kategoriji juniora -55kg.

– Odličan nastup svih naših juniora “začinjen” je još i u ukupnom plasmanu, pa su tako naše juniorke ekipno druge u Hrvatskoj, a sveukupno smo u juniorskoj konkurenciji zauzeli visoko 3.mjesto – ističe trener Igor Matić.

KADETSKA KONKURENCIJA

Maella Sabljak – viceprvakinja Hrvatske u kategoriji kadetkinja -44kg, s ovim rezultatom trenutačno je na trodiobi prvog mjesta za ulazak u kadetsku reprezentaciju pa će tako zadnji kriterijski turnir odlučivati tko će zauzeti mjesto u nacionalnoj selekciji.

Lucija Medarić – brončana medalja u kategoriji kadetkinja +59kg, Antonio Cvetković-brončana medalja u kategoriji kadeta -53kg, Leonarda Šipušić – plasman 5-8.mjesto u kategoriji kadetkinja -41kg, Nina Mikulin – plasman 5-8.mjesto u kategoriji kaetkinja -59kg, Marko Andabaka-plasman 5-8.mjesto u kategoriji kadeta -33kg, Marko Mikulić – plasman 5-8.mjesto u kategoriji kadeta +65kg.