Home Izdvojeno Zagrebačka županija osigurala sredstva za rehabilitaciju vatrogasaca i branitelja te liječenje osoba...

Zagrebačka županija osigurala sredstva za rehabilitaciju vatrogasaca i branitelja te liječenje osoba oboljelih od psorijaze

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Zagrebačka županija financirat će u 2017. godini s 550 tisuća kuna usluge bolničkog liječenja u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju “Naftalan” za hrvatske branitelje, dobrovoljne vatrogasce te stanovnike s područja Zagrebačke županije oboljele od psorijaze.

Pravo na besplatno liječenje u sve tri kategorije mogu ostvariti osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije te odgovarajućom medicinskom dokumentacijom, a o opravdanosti i terminima liječenja odlučuje liječničko Povjerenstvo ovisno o težini oboljenja. Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan, a obrazac Zahtjeva s podacima o obveznoj dokumentaciji nalazi se na web stranicama Zagrebačke županije.naftalanU ovoj će godini medicinska rehabilitacija u trajanju od 10 dana biti osigurana za 90 hrvatskih branitelja, za što je osigurano 300 tisuća kuna. U prethodne četiri godine kroz rehabilitaciju je prošlo više od 250 branitelja. Za medicinsku rehabilitaciju dobrovoljnih vatrogasaca uključenih u Vatrogasnu zajednicu Zagrebačke županije osigurat će se 100 tisuća kuna, čime će desetodnevna rehabilitacija biti omogućena za 30 vatrogasaca. Ujedno, liječenje u trajanju od 14 dana u Naftalanu osigurat će se i za 30 pacijenata oboljelih od psorijaze, a Županija će za tu namjenu osigurati 150 tisuća kuna.

Specijalna bolnica Naftalan u Ivanić-Gradu jedinstvena je bolnica u Europi poznata po ljekovitim tretmanima naftalanom, derivatom nafte, čije se nalazište nalazi još jedino u Azerbajdžanu.