Home Izdvojeno Zagrebačka županija osigurala novac za ljetovanje djece iz Ukrajine

Zagrebačka županija osigurala novac za ljetovanje djece iz Ukrajine

PODIJELITE

Zagrebačka županija i ove je godine osigurala novčana sredstva za ljetovanje djece poginulih branitelja te izbjeglica iz ratom zahvaćenog istočnog dijela Ukrajine, trenutno izbjeglih u Kijevsku oblast. Prihvatila je inicijativu veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksandra Levčenka, te je za ljetovanje osigurala 72.450 kuna. Djeca će od 1. do 10. rujna boraviti u Selcu u Primorsko-goranskoj županiji.

Prošle godine, uz financijsku potporu Zagrebačke županije u iznosu od 100.000 kuna, djeca iz Ukrajine boravila su na otoku Lošinju, u Dječjem odmaralištu u Nerezinama.
Osim osiguravanja ljetovanja djeci, u travnju prošle godine Zagrebačka županija se u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom odazvala apelu Skupštine Kijevske oblasne državne administracije te su putem Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije uputile donaciju humanitarne pomoći Ukrajini. Zagrebačka županija za tu namjenu je osigurala 100.000 kuna.

Zagrebačka županija i ukrajinska Kijevska regija već duži niz godina njeguju prijateljske odnose, a u ožujku 2013. godine potpisan je i ‘Program gospodarske, znanstveno-tehničke i kulturne suradnje’ između Kijevske oblasne državne administracije Ukrajine i Zagrebačke županije.