Home Izdvojeno Zagrebačka županija ima najveći rast zaposlenosti

Zagrebačka županija ima najveći rast zaposlenosti

Poduzetnici s područja Zagrebačke županije drugi su u državi po povlačenju EU sredstava

PODIJELITE
Foto: Zagrebačka županija

Još malo odličnih rezultata za naš grad i županiju. Prema nedavno objavljenim podacima Državnog zavoda za statistiku o zaposlenosti za 2017. godinu, Zagrebačka županija ostvarila je najveći rast zaposlenosti u Republici Hrvatskoj sa stopom od 6,8 posto, prenosi portal župan.hr te donosi precizne podatke i tablične prikaze.

Osim za prethodno jednogodišnje razdoblje, Zagrebačka županija je rekorder i prema podacima za posljednjih pet godina prema kojima je stopa zaposlenosti porasla za 23,5 posto.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić ističe kako je Županija prije 15-ak godina, svjesna da joj razvoj ovisi o investicijama, krenula s intenzivnim razvojem poduzetničkih zona u kojima danas posluje 500-tinjak tvrtki koje stvaraju nove vrijednosti i sustavno zapošljavaju nove ljude.

„Danas je Zagrebačka županija vodeća gospodarska inovativna regija u kojoj su se smjestile tvrtke poput Rimac Automobila, KM Kovnice d.o.o., IKEA-e, Designer Outleta Croatia, logističkih centri Kauflanda, Lagermaxa i RALU-a, Plive… stoga ne sumnjam da će naša županija nastaviti bilježiti pozitivne trendove kako u rastu zaposlenosti tako i prema nizu drugih gospodarskih pokazatelja“, rekao je Kožić i naglasio kako su upravo poduzetnici s područja Zagrebačke županije drugi u državi po povlačenju EU sredstava.