Home Crna Kronika Zaboravila novčanik s karticama i pinovima, lopov se počastio

Zaboravila novčanik s karticama i pinovima, lopov se počastio

PODIJELITE

Trenutak nepažnje bio je dovaljan našoj sugrađanki starije životne dobi (1944.godište)  koja je nenamjerno ostavila novčanik na kolicima jednog trgovačkog centra nakon obavljene kupovine. U novčaniku su bile sve bankovne kartice, kao i upisan pinovi, pa u policiji i dalje napominju da ovakva praksa nije poželjna. „Držite pinove dalje od novčanika“, ističu.

Maloljetni lopovi odjurili na mopedu

Na redovnoj konferenciji za novinare istaknute su dvije provale u prošlom tjednu. Jedna pokušaj provale dogodio se u Senici Ščitarjevskoj, 10.travnja. Dvojica maloljetnika pokušala su opljačkati trgovinu Beni. Razbili su staklo na ulaznim vratima, o čuo ih je vlasnik koji je odmah došao i provalnike otjerao. Dečki su na mopedu nastavili do Zagreba gdje su kasnije ulovljeni nakon što su pokušali još nekoliko sličnih akcija po zagrebačkim trgovinama.

Iz ruksaka u automobilu ukrao 1000 kuna

Provaljeno je i u vozilo u Školskoj ulici u Vukovini, kod groblja. Lopov je razbio zadnje staklo i otuđio ruksak s novčanikom koji se nalazio u vozilu. U novčaniku su bili osobni dokumenti i novac, a šteta je procijenjena na oko 1000 kuna. Policija apelira da torbe, ruksake, vrijedne dokumente ne ostavljate u automobilu ako nije nužda, a u tom slučaju da ih zaključate u prtljažnik.

U tjednu iza nas zabilježena su 43 različita događaja od kojih 16 kaznenih djela. Zabilježena su i tri nasilja u obitelji, jedan prekršaj neovlaštenog posjedovanja droge i tri prometne nesreće.