Home Crna Kronika Vozio pijan na ”njihovom” području: policija ga zaustavila u Kolarevoj i odvela...

Vozio pijan na ”njihovom” području: policija ga zaustavila u Kolarevoj i odvela u Magdalenićevu na triježnjenje

PODIJELITE

Protekle dvije noći policijski djelatnici PUZ-a provodili su akcije ”Nadzor vozača pod utjecajem alkohola” i ”Brzina”. Na području Policijske postaje Velika Gorica, od 22 sata do 6 sati sa 6. na 7. lipnja i sa 7. na 8. lipnja utvrđeno je 48 prometnih prekršaja, među kojima su i tri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Dvoje vozača imalo je između 0,51 i 1,00 promila alkohola u krvi, a jedan preko 1,51. Riječ je o 33-godišnjaku kojeg je policija uhvatila u prekršaju tek nekoliko metara od sjedišta PP-a Velika Gorica. Vozačka dozvola svima je privremeno oduzeta te su isključeni iz prometa dok je 33-godišnjak prenoćio u prostoriji za otrježnjenje.

– Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača (1984. godište) u Velikoj Gorici, Slavka Kolara kod kućnog broja 10, u koncentraciji od 1,84 g/kg. Vozaču je izdan prekršajni nalog i smješten je u prostoriju za zadržavanje do otrježnjenja – izvijestio je Anto Brkić iz PP-a Velika Gorica.

Ttijekom provođenja akcije policijski djelatnici utvrdili su i 13 prekršaja nepropisne brzine, dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, četiri prekršaja nepropisnog parkiranja, dva prekršaja isteka važenja prometne dozvole, jedan prekršaj nepropisnog korištenje mobitela za vrijeme vožnje, jedan prekršaj vožnje bez položenog vozačkog ispita i još četiri prekršaja.