Home Crna Kronika Vozio mrtav pijan: 43-godišnjak napuhao 3,04 promila

Vozio mrtav pijan: 43-godišnjak napuhao 3,04 promila

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Proteklog vikenda, od 23. do 25. lipnja u vremenu od 22 do 6 sati na području policijske postaje Velika Gorica provedena je akcija “Alkohol i opojne droge” te “Brzina”. Utvrđeno je devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i to četiri prekršaja s koncentracijom 0,51 do 1 promil, četiri s 1,01 do 1,5 promila te jedan s više od 1,51 promil alkohola u krvi.

– Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa. Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača (1974. godište) u Velikoj Gorici, Petra Plemenitog Škrleca kod kućnog broja 2, u koncentraciji od 3,04 g/kg. Vozaču je izdan prekršajni nalog i smješten je u prostoriju za zadržavanje do otriježnjenja. Tijekom prethodnog razdoblja nije se desila ni jedna prometna nesreća – poručili su iz Policijske postaje Velika Gorica.

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je i deset prekršaja vožnje brzinom većom od dopuštene u naselju, tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje, dva prekršaja isteka važenja prometne dozvole, šest prekršaja tehničke neispravnosti, jedan prekršaj nepoštivanja crvenog svjetla na semaforu te još šest ostalih prekršaja. Ukupno je utvrđeno 37 prometnih prekršaja.