Home Crna Kronika Vozio moped s 1,56 promila: 21-godišnjaku oduzeta vozačka dozvola

Vozio moped s 1,56 promila: 21-godišnjaku oduzeta vozačka dozvola

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Na području Policijske postaje Velika Gorica, u sklopu plana Policijske uprave zagrebačke, provedene su akcije “Alkohol i opojne droge” i “Brzina”. Tim akcijama je, od petka, 7. srpnja do nedjelje, 9. srpnja utvrđeno četiri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Dvije osobe tijekom vožnje imale su između 0,51 i 1 promil alkohola u krvi, jedan je vozio s više od 1,51 promila, dok je jedan vozač odbio alkotestiranje.

– Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa, Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod 21-godišnjeg vozača mopeda u Velikoj Gorici, u Ulici Petra Zrinskog kod kućnog broja 1, u koncentraciji od 1,56 g/kg, Vozaču je izdan prekršajni nalog i smješten je u prostoriju za zadržavanje do otrježnjenja – poručili su iz PP Velika Gorica.

Utvrđeni su i prekršaji nepropisne brzine – dva su vozača u naselju vozila brzinom većom od dopuštene, četiri vozača nisu koristila sigurnosni pojas, sedam osoba kažnjeno je zbog nepropisnog parkiranja, jedan zbog tehničke neispravnosti, jedan zbog korištenja mobitela tijekom vožnje te jedan zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita. Zabilježeno je još šest raznih prekršaja.

Tijekom provođenja akcija se dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.